VALİ ŞILDAK, AÇIKLADI, SOKAK HAYVANLARI İÇİN BAKIM EVLERİ

Vali Hasan Şıldak, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında il genelinde yapılan çalışmaları aktardı. Yerel yönetimlerin düzenleme ile ilgili tüm çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Vali Şıldak, “Kırsal bölgeler dahil olmak üzere sahipsiz sokak hayvanlarını toplama faaliyetleri her geçen gün artıyor” dedi.
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerince sahipsiz sokak hayvanlarının toplatılarak bakımevlerine alınmasına yönelik yürütülen çalışmaların günlük olarak takip edildiğinin altını çizdi. Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Hasan Şıldak, “Şubat ayından itibaren bakanlıklarımızın talimatı ile bu konuda sıkı bir çalışma içerisindeyiz. Özellikle Tarım ve Orman Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığımız bu konunun takibini yapıyorlar. İlimizde de İçişleri Bakanlığımız tarafından bizzat müfettişlerimizin görevlendirilmesi ve buradaki çalışmalarımız neticesinde bunun sahada yansımasını görmüş olduk” diye konuştu.
*“Süreç İlimizde Giderek İyi Seviyeye Geliyor”*
Yerel yönetimlerden günde en az 30 adet sahipsiz sokak hayvanının bakımevlerine alınması yönünde talepte bulunduklarını da sözlerine ekleyen Vali Şıldak, geçici bakımevinden ziyade kalıcı tesislerin oluşturulmasının önemli olduğunu söyledi. Şanlıurfa’da tıbbi ünite ve gerekli donanımların sağlanması bakımından kalıcı bakımevleri oluşturulacağını ve bunun da takibini yaptıklarını ifade eden Vali Şıldak, “Büyükşehir Belediyemizin mevcut bir bakım evi var ve şu anda kapasitesinin üzerine çalışıyor. İlave doğal yaşam alanı oluşturacaklar, ihale süreci yapıldı ve en kısa sürede bu tamamlanarak daha fazla sayıda sokak hayvanı muhafaza edilmiş olacak. Yine Büyükşehir Belediyesi Siverek’teki bakımevinin devrini Siverek Belediyesine yaptı. Bu da hizmete sunuldu ve yine diğer bütün belediyelerimizin hepsi bakımevlerini kuruyorlar. Diğer taraftan kalıcı bakımevleri tam donanımlı olarak kısırlaştırma ve ameliyat imkanlarının sunulabilir hale geldiği, tıbbi ünite ve gerekli donanımları sağlamak üzere kalıcı bakımevleri oluşturuluyor. Çoğu belediye doğal yaşam alanı kurdu diyebiliriz. Süreç ilimizde gayet iyi bir seviyeye geliyor. Biz de şöyle bir uygulama yaptık; tüm ilçe belediyelerimizden günde en az 30 sahipsiz sahipsiz hayvanı toplayıp bakımevine götürmesi konusunda limit belirledik Önümüzdeki bir ay içerisinde kırsal dahil olmak üzere sahipsiz hayvanları toplama faaliyetlerinin giderek artacağını ümit ediyoruz ve konunun takipçisiyiz” şeklinde konuştu.
Vali Şıldak, önümüzdeki süreçteki çalışmaların yine Valilik koordinasyonunda, kaymakamların bizzat takibi ile sürdürülmeye devam edeceğini söyledi.