Ömer Elçi
23 Kasım 2012
11Nisan Stadyumunun hali, ahvali ne olacak kamuoyunda tartışılırken yerel medyada Hizmet gazetesi konuyu çeşitli yönleriyle irdeleyerek sorumluluğunu göstermiştir.
Hizmet gazetesi köşe yazarlarından İbrahim Okuyan, Deniz Güney, Eren Akalın, Fuat Rastgeldi ve kıyısından şahsım değerlendirmelerde bulunduk.
Doğrudur, eksiktir, olabilirliği mümkündür veya değildir, olasılık ihtimali yüksektir vs de vs ama gerçek olan şu dur ki paylaşımı saygıdeğer okuyucularıyla paylaşacak yazarların oluşumları mümkün olabildiğince araştırıp yerinde gözlemlerde bulunarak, farklı kesimlerle diyalog kurarak paylaşmayı prensip edinmesi ayrıcalıktır…
Hizmetin, yazarların yazılarına ambargo uygulamaması ayrıcalıktır,
Tarafsızlığı ayrıcalıktır,
Gerçekçiliği ayrıcalıktır,
Beklentisizliği ayrıcalıktır,
12 yıldır fırsat buldukça paylaşımlarda bulunduğum Hizmet gazetesinin bundan sonraki süreçte de paylaşmadığım daha nice doğruluğuyla Urfa’nın gelişim ve değişimine hizmet edeceğine, onlarca yıldır sürdürdüğü felsefesini sürdüreceğinden eminim.
11 Nisan Stadyumunu farklı açılardan irdeleyen yazarların bundan sonraki süreçte de Urfa’nın gününü, geleceğini yakından ilgilendiren ve ilgilendirecek konuları stadyum konusundaki gibi farklı açılardan değerlendirmeleri dileğimdir…
Urfa’da her hangi bir gazetenin, yazarın Urfa’nın çözümlenmesi gereken sorununu kamuoyuna taşıması olması gerekendir ama herhangi bir gazetenin, yazarın Amerika’nın sanki ilk kez keşfedildiği olgusunu kamuoyunda oluşturmaları tartışılması gereken ayrı olgudur…
Yıkım “4 Yılda 400 proje” kapsamında başlatıldı, bundan sonra önemli olan konulan bedelin üstünde alıcı olması; konulan bedelle arsaya alıcı çıkması, projenin aslına uygun yapılması. Bedelin altında ihale durumunda sakızlar çiğnenirken balon üstüne balonlar patlatılacaktır…
*
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından “Trafikte Yaşayalım Yaşatalım” projesi çerçevesinde, ehliyetli motosiklet sürücülerine 1300 adet kask dağıtımını tesadüfen izledim. Ahidname imzalayıp, bilgilenip; kaskı takıp gülümseyerek motosikletlerine binişlere gülümsedim…
Kimileri beleş kask sahibi olduğuna gülümserken, çoğunluğun yaşamın beleş olmadığını çevresindekilerle paylaşımına daha mutlulukla gülümsedim…
Müdürlüğün projesine kask desteği sağlayan ve bundan sonraki süreçte kask desteği sağlayacak kişi ve kurumların desteğine de gülümsedim…
Kasklı göreceğimiz her motosiklet sürücüsüne can güvenliklerine ve trafik kurallarına gösterecekleri hassasiyetten dolayı gülümsememiz inşallah zamanda kırıklaşmaz.
Şanlıurfa medyasındaki yazarların “Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım” projesine katkıları trafikte yakındığımız sorunları daha aza indirgeyebilir. Urfa’nın tartışılan onlarca konusu vardır ama her konunun aslı insandır.
Her insanın yaşama, yaşatmaya katkı sağlaması gerektiğini savunurum. Konumu ne olursa olsun yaşamı sürecince karınca kararınca yaşama değer katmaya çabalayanlara kendimce hep gülümserim.
Yaşama gülümsemek, yaşama gülümsetmek her değerin üstündedir. Urfa medyasındaki köşe yazarlarının “Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım” konusuna hassasiyetlerine de trafik sorunlarından yakınan bireyler olarak inşallah gülümseriz…