İbrahim Halil Okuyan
19 Temmuz 2007
Dünyanın en saygın ve en yaygın 5 dilinden biri olan Türkçemiz, yeterince sahip çıkılmadığı için zaman, zaman değerinden aşağılarda bırakılmaktadır.
Dilimizde tam karşılığı olan güzel kelimelere rağmen caddelerimizde bir kısım tabelaların bulunması; öz Türkçemizin, kendi dilimizin hakkını yemekten başka bir şey değildir. Kaldı ki hepimiz dilimize sahip çıkmak zorunluluğunu hissetmek, onu sevmek, korumak, şiirleştirmek lüzumunu anlamak durumunda olmalıyız. Zira dil elden giderse, milliyet, dayanışma, birlik ve beraberlik de yavaş yavaş elden gider. Hasılı bağımsızlıkta gider. Bu durumlara düşmek isteyen kim olabilir?
Dünyadaki en yaygın beş dilden birisi olan Türkçemiz kendi öz yurdunda garip kalmamalı; dilin gelişmesi, güzelleşmesi için her türlü çalışma yapılmalıdır. Dili sevmek kendi değerlerimizi sevme ve saymanın başında gelir. Bunun şuurunda olmak insanı ayrıca yücelten bir güzelliktir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün Türk Dil ve Tarih Kurumuna verdiği önem Milletimizin malumudur. Bu konularla ilgili olarak kurulan vakıflar dilimizin ve tarihimizin araştırılması ve geliştirilmesi için görevlendirilmişler, maddi sıkıntılardan uzak bağımsızlığa kavuşturulmuşlardır. Gönül arzu eder ki bu kurumlar kendilerine düşen görevleri Milletimize yararlı şekilde yapsınlar dil ve tarih konusunda çok önemli işleri başarmış olsunlar.
Görev bütün Milletimiz içindir. Var olmalı ve ebediyete kadar sürmelidir. Bu anlayışla çalışanları saygı ile anarken, dilimizin gelişmesi ve güzelleşmesi ile ilgili tabii çalışmalar içinde bulunan Radyo Televizyon Kurumu (RTÜK) güzel ve doğru Türkçe kullanan kişi ve kuruluşları tesbit ederek ödüllendirmiştir.
Türkiye çapında yapılan bir araştırma sonucunda tesbit edilen kuruluşlar arasında ilimizden RADYO LıVA da bu ödüle layık görülmüştür. Uluslararası dev kuruluşlar arasında yer alan RADYO LıVA, ilimiz için de bir gurur kaynağıdır. Başarılı çalışmaların ömür boyu sürmesini temenni ederken çalışanları adına ödülü alan Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Mamutoğlu’nu tebrik ediyor, bu gibi “farkında oluşlar” sayesinde dilimize daha nice güzelliklerin kazandırılmasını bekliyoruz.
Radyo Liva, Güneydoğu’dan yükselerek gönülleri şenlendirirken beyinlerimizi de Türkçe’mizin güzel kelimeleri ile güçlü kılacaktır. RADYO LıVA bizim öz malımız ve Radyomuz olduğuna göre sevgi ve muhabbetimizi devamlı kılalım. Her gün duymaya çalışalım.