İbrahim Halil Okuyan
4 Nisan 2009
2.Nisan.2009 tarihli ortak akıla davet yazısının devamı
7-yolsuzluk istemiyorum. Bu beni çok incitiyor. Lütfen yolsuzluk yapılmasın.(Örnekler çok Buraya yazmaya gerek yok. Muhalefet partisi sırf bu sebeple oy alabiliyor).
8-Yasaklar kalksın. Demokratik haklarımı, bireysel haklarımı istiyorum. Dilime, Dinime, kılık Kıyafetime kimse karışmasın ve buna dayalı siyaset istemiyorum.
9-Vaat değil icraat istiyorum.
10-Sevilmek ve saygı görmek istiyorum. Azarlanmak istemiyorum.
11-Ordunun siyasete karışmasını istemiyorum ama orduma lafta söyletmem. Ordumu Seviyorum ve güveniyorum.
12-Programları yakın partiler birleşsin, kafam karışıyor.
13-Demokrasi önce siyasi partilerin içinde uygulansın ( Partilerin içinde parti içi demokrasi kanalları tıkalıdır. Partiler, genel merkezi ele geçirmiş bir kliğin yönetimindedir).
14-Siyasette yeni isimler, yeni söylemler, yeni vizyonlar (geniş görüşlülük) istiyorum.” Eskiye Rağbet Olsaydı bitpazarına nur yağardı “ demiş atalarım, haklıdırlar da.
15-Son sözü ben söylerim ( Bu secimde, ülkenin gerçek itici gücü milli iradenin kuru kalabalıklardan oluşmadığını, sandığa ve kentine sahip çıkması halinde “azınlıkta olmadığını” gösterdim).
16-Sana olan saygım, sevgiden olsun isterim, korkudan değil (AKP’nin iktidar gücünü sınırsız biçimde kullanması, yaratılan korku ortamı nedeniyle muhalefet yapılmaması ve gerçeklerin konuşulamaması halkın önemli bölümünde bir yılgınlık yarattı).
17- “Yolsuzluk söylentileri ” almış yürümüşken, bunu yazan, sorumluları uyaran medyaya savaş açma. Bana güven, bırak herkes dilediğini yazsın, neyin doğru olduğuna ben karar vereyim. Hangi gazeteyi hangi gazeteyi okuyacağıma ben karar vereyim lütfen).
18-Yandaş medya söylemini sevmiyorum.
19-Yolsuzluk iddialarının takipçisi ol ve kısa zamanda gerekli cezaların verildiğini duymak sana olan güvenimi artıracaktır (her olayda soruşturma açıldı deniyor, ama sonuç nedir bilmek istiyorum).
20-Ülke sıkıntılarla boğuşurken, işsizlik başını almış giderken, okullarda 90 kişilik sınıflar varken. Kaç çocuk sahibi olacağıma sen karar verme.
21- DPT ‘ye Türkiye’nin partisi ol. Çünkü programındaki hedeflerine, TBMM de ancak bir konsensüsle (uzlaşma) ulaşabilirsin. Kürt sorununun çözümünün adresi TBMM dır.. (Daha kuruluş aşamasında, “Türkiye’nin partisi olacağız” iddiasıyla ortaya çıkan DTP, şimdi sadece belli bir bölgenin partisi, Sadece etnik siyasete dayalı görüşün temsilcisi olmayı misyon (görev)olarak seçmiştir. Yerel yönetimleri kazanmakla değil parlamentoya daha çok ve Türkiye’nin her yerinden milletvekili seçilmesi lazımdır ).
22- CHP ve MHP ye Türkiye’nin partisi ol (CHP ve MHP ileride iktidar alternatifi olarak seçime girmek istiyorsa yapacaklarının ne olduğu bellidir: Türkiye’nin Güneydoğu ve Doğu’sunda yaşayan insanlar için de umut olabilecek projeler ortaya koymaları gerekiyor).
23- AKP ye bu sana son uyarımdır, topla kendini siyasi krize sürükleme ülkeyi (Siyasi hayatımızda bir kere inişe geçen partilerin kolay kolay kendilerini toparlayamadıkları biliniyor. AKP benzer bir akıbete uğramamak için çok çalışmalı, kendini yenilemeli, bu arada hükümet işlerini, özellikle de ekonomiyi iyi idare etmemeli, Valilerinin tekrar halkın valisi olmasına dikkat etmeli, Halkın krizin en çok zarar verdiği illerde dahi destek vermekle küresel krizi anladığını ama gerekli tedbirlerin alınması).
24-Muhalefet Partilerine: İktidar olmayı; iktidar partisine çelme atmakla değil, başarıyı başkasının başarısızlığına bağlamadan, çalışmakla, örgütlenmeyle Türkiye’ nin tümünü kucaklamayla, hükümete özellikle dış politikada ülke menfaatleri doğrultusunda destek vermekle ve de halka ümit vererek karamsarlık yaratmamakla başarabilirsin. Destegimi istiyorsan hak etmelisin. Çünkü muhalefet, dinlenme değil, alternatif politikalar hazırlayıp iktidara hazırlanma zamanıdır.
O halde halk olarak siyasilerimizi “ORTAK AKIL ” a davet edelim.
Saygılarımla.