Mehmet Göncü
26 Ocak 2011
“Harran Üniversitesi’nin 2011 çalışmaları ve hedefleri” konulu toplantıya ben de katıldım.
Toplantıda bir konuşma yapan Rektör Prof.Dr.İbrahim Halil Mutlu, Üniversitelerinin kuruluşunun Ondokuzuncu yılına kadar geçen sürede yapılan başarılı çalışmaları slayt gösterisi eşliğinde anlatırken, içtenlikli sevinci ve mutluluğu adeta yüzüne yansıyordu.
Gerçekten yeni kurulan bir Üniversite için, Ondokuz yıl kısa bir zaman dilimidir. “Az zamanda çok işler başarmak”, dürüst, şeffaf ve çalışkan yönetici ve kadroların işidir.
Bu manada, Harran Üniversitesi ‘ni, çok boyutlu çalışma ve başarı grafiğinde, gerek dünya ve gerekse ülke sınırlarında ön sıralara taşıyan ve bize bu sevinci yaşatan tüm emeği geçenleri yürekten kutluyorum.
Yazımın konu başlığına dönersek, Bildiğiniz gibi, Üniversitemizin Osmanbey Yerleşkesi’nde yapımı devam eden 600 Yataklı bir Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi var. Sonuçta kısa bir zaman sonra bu hastane faaliyete geçecek.
Geçecek geçmesine de Hastane şehirden çok uzaktadır. İnsanlar buraya nasıl gelecek? Mevcut ulaşım sistemi Üniversitenin bu günkü haliyle bile istenilen düzeyde değil, gelecekte öğrenci sayısı bugünkü 14 bin sayısından ileride 25 bin rakamına ulaşacak.
Eğer bu günkü ulaşıma alternatif radikal bir yol çözümü bulunmazsa işin içinden çıkılmaz bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. Bana göre, soruna en önemli çözüm, Abide kavşağından Osmanbey Yerleşkesine kadar olan yolun bir bölümünün raylı sisteme geçilmesiyle mümkün olabilir. Aksi taktirde, şöyle bir benzetme yaparsak; Asansörü olmayan 50 katlı muhteşem donanımlı bir binaya merdivenle çıkma zorluğu gibi bir durumla karşılaşabiliriz. Bu raylı sistemin kurulmasını Üniversite yönetimi de sürekli dile getiriyor.
Bir defa da ben bu sorunu ilimiz ilgililerine ve Sayın Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine arz edeyim dedim.
Dürüst ve şeffaf bir toplumda; lütufta geride, kahırda önde olan dostlarınızın çok olması dileğiyle kalın sağlıcakla…