Urfa Şehir Hastanesi’yle ilgili yeni gelişme
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
El Ruha Otelinde düzenlenen toplantıya AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı’nın yanı sıra; Tanıtım ve Medya Başkanı İbrahim Halil EŞİYOK, Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven ve İl başkan yardımcılarıyla birlikte ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.
Göreve gelişinin ilk bir ayını değerlendiren Kırıkçı, Şanlıurfa’ya yapılacak yatırımlar, kentin çözüm bekleyen sorunları konusunda Ankara’da yaptığı temaslar hakkında bilgi verdi, basın mensuplarının sorularını cevapladı.
AK Parti Hükümetlerinin salgına karşı yürüttüğü mücadele, İnsan hakları eylem planı ve ekonomik reform paketi konusunda bilgi verdikten sonra teşkilat çalışmaları, Ankara temasları, DEDAŞ sorunu, çiftçilerin talepleri, Güneş Enerjisi yatırımları, 1700 Yataklı Urfa Şehir Hastanesi, Hızlı Tren, GAP Projesi, Sağlık ve Eğitim konularında yapılan ve yapılacak çalışmaları anlatan Kırıkçı, ilimiz genelinde Covid -19 aşılama çalışmalarının başarıyla devam ettiğini aktardı.
URFA ŞEHİR HASTANESİ EYYÜBİYE’DEKİ HASTANE YÜZÜNDEN GECİKTİ
Urfamızın kısa, orta ve uzun vadede çözülmesi gereken sorunları bulunduğuna dikkat çeken Kırıkçı, Şehir Hastanesi projesi ve çiftçinin elektrik sorununa ilişkin şu açıklamayı yaptı:
‘Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin işlemleri tamam, bitmiş. Yüklenici firma hazırlığını yapıyor. Çok kısa bir zaman içerisinde biz mart ayı içerisinde bekliyoruz. Orada inşaata kısa bir zaman içinde başlanacaktır. Geç kalınmış bir açıklamayı ben sizlere yapayım. İlk Şehir Hastanesi konusu gündeme geldiğinde Eyyübiye’de şu anda faaliyette olan 800 Yataklı Hastanesi projesi gündemdeydi. Bakanlık yetkilileri o zaman şunu söyledi; Eğer biz Şehir Hastanesini yaparsak Eyyübiye’deki Hastaneyi yapamayız. Şehir Hastanesi’yle ilgili vaadimizi biraz esnek tutun biz önce Eyyübiye’deki Hastaneyi yapalım, sonra Şehir Hastanesi’ne başlayalım. Sadece bu sebeple 2 yıllık bir gecikmemiz oldu, sonra 1,5 yıllık bir kayıp daha oldu.
DEDAŞ’la alakalı sorunu çözmeye çalışıyoruz. Acil olan enerjiyi vermekti, suyu açmaktı. Yoğun temaslarımız sonucu tüm birliklerin enerjileri verildi, sulama noktasında sıkıntı yok ancak servis sulamalarında sıkıntı var. Çiftçilerin bu ortak sorununu çözmenin yolu enerji maliyetlerini düşürmekten geçiyor. Aslında çiftçilerin kendi elektriğini üreteceği bir sisteme geçmemiz gerekiyor. Bu noktada GES teklifimiz oldu. Bakanlık yetkilileri bunun yasal olarak mümkün olmadığını söyledi. Biz bu engelin yasayla aşılabileceğini söyledik ve ısrarcı olduk. Bakanımızın talimatıyla inşallah GES mevzusu torba yasayla çözülmüş olacak. Bunun takipçisi olacağız., sizler de takipçisi olun”