Tapu mağdurları çözüm istiyor
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu kez 40 yıldır evlerinin tapusunu alamayan vatandaşların sesi oldu.
Her hafta Cuma günü saat 11.11’de Şanlıurfa’nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan Özaslan, Hayati Harrani, Eyyüp Nebi ve Asya Mahalle sakinleriyle buluştu. taleplerinin sosyal medya aracılığıyla gündeme gelmesini sağladı.
HER GELEN BAŞKAN SÖZ VERDİ AMA GEREĞİNİ YAPMADI
Eyyüp Nebi Mahalle sakinleri, yakınmalarını şu sözlerle dile getirdi:
”Ne bir camimiz var, ne bir okulumuz var, ne bir spor salonumuz var, ne de bir parkımız var. Ahmet Bahçıvan buraya geldi. Söz verdi. Ondan sonra Fakıbaba geldi. O da söz verdi. Sonra Mehmet Ekinci geldi. O da böyle arkasına baktı ve dedi ki hemen tapularınız geliyor. Biz zannettik ki tapular yürüyerek geliyor… Mehmet Kuş geldi ve söz verdi. O da gitti ve gelmedi. Sonra Zeynel Abidin Başkanı çarşıda gördüm, dedim başkanım bizim tapularımız yok. Telefon numaramı aldı, dönerim dedi ve sonra o da dönmedi.”
Dedelerinin 40 yıl önce buraları aldığını söyleyen Hayati Harrani Mahalle sakinleri ise ”Gelen bütün Belediye Başkanları, biz çareyiz dediler ama seçim bittikten sonra yüzümüze dahi bakan olmadı. Hala tapu sorunumuz çözülmüş değil’ dediler.
Asya Mahallesi sakinleri ise; İmar barışından sonra, yapı kayıt belgeleri aldıklarını buna rağmen kendilerine tapularının verilmediğini dile getirdiler.
TAPU MAĞDURU ON BİNLERCE İNSAN VAR
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, vatandaşları dinledikten sonra şu yorumu yaptı:
“Buradaki bir abimiz diyor ki; çoluk çocuk hep beraber pamuk tarlasında çalışmaya gidiyorduk. Akşam pilav yapardık, ertesi gün tekrar yemek için tarlaya götürürdük o pilavı. Akşama kadar o pilavla idare ederdik. O şartlarda para kazanıp gelip buradan ev aldık.
İnsanlar ömürlerini tükettiler ve neredeyse 40 yıl oldu. Hala tapu bekliyorlar,
Hayati Harrani, Eyyüp Nebi, Asya Mahallesi ve Şanlıurfa’nın başka yerlerinde tapu mağduru olan on binlerce insan var. Asya Mahallesi’ndeki insanlar imar barışına başvurmuşlar ve ellerinde belgeleri var. Paralarını yatırmışlar. Ama verilen sözler yerine gelmemiş. Hala tapuları kendilerine teslim edilmemiş. Şimdi ise kentsel dönüşümden bahsediliyor. Halk haklı olarak diyor ki; bu kentsel dönüşümden bir rant kokusu alıyoruz. Amaç kentsel dönüşüm ise projeyi bize versinler, biz onların istediği şekilde yapalım, diyorlar. Bu da onların en doğal hakkıdır. Dedeleri zamanında bu sorunu yaşadılar, 40 yıldır tapu bekliyorlar. Çocukları aynı sorunu yaşıyor ve hala tapuyu bekliyorlar. Bari yarın, bu torunlar aynı sorunu yaşamasınlar.
Lütfen bu halkı hiçbir siyasi ranta ve hiçbir maddi ranta kurban etmeyelim”