‘Siz olsanız bu memlekette iş yapar mısınız?’
BEYSADE Yapı, Belediye’nin keyfi uygulamalarını gerekçe göstererek, yatırımlarını başka illere kaydırma kararı aldı.
BEYSADE Yapı’nın sosyal medya adresinden yapılan açıklamada. şöyle denildi:
”Yaklaşık 12 yıldır Şanlıurfa 1000 civarı konut yaparak hem ilimizin istihdamına katkı sağladık hem de son dört yılda yaklaşık 500 vatandaşlarımızı TOKİ’ye alternatif olarak düşük ve sabit taksitlerle faizsiz ara ödemesiz konut sahibi yaptık.
Örneğin şu anda 1500 TL taksit ödeyen vatandaşlarımız konutlarını 2000-2500 TL arası kiraya vermektedir.
Hedefimiz Şanlıurfa’da bu işi sürekli ve süratle yaparak herkesi konut sahibi yapmaktı ama maalesef bürokrasinin ve belediyelerinin keyfi uygulamaları dayatmaları ve müteahhitleri yolunacak kaz gibi görmelerinden dolayı sabrımız taştı.
Elimizdeki konutları bitirip teslim ettikten sonra bizlerde daha önceden Urfa’yı terk edenler gibi güzelim şehrimizi terk ederek faaliyetlerimize başka illerde devam edeceğiz.
Hak sahiplerinin tapularını vermek için kat ittifak projemiz bir aydır kurumda bekliyor kanun koyucu inşaat ruhsatı sonrası kat ittifakı çıkar demesine rağmen mevcut kurum yasayı tanımıyor
Siz olsanız bu memlekette iş yapar mısınız?
İlerleyen günlerde istihdam sağlarken bu süreçte herkes yastık altındaki parasında para kazanırken bizim çektiğimiz sıkıntıları sırf bu memlekette iş yapmamak için uygulanan ambargoları basın yolu ile kamuoyu ile paylaşacağız.›
‘BELEDİYE ÇÖZÜM ÜRETMELİ’
Beysade Yapı’nın Urfa’dan çekilme kararı sosyal medyada yankı buldu: ,
İşte gelen bazı sosyal medya tepkileri:
M.Emin Özçınar: 634 sayılı K.M. Kanunu’na göre; Kat irtifakı arsa payı oranında arsa malikleri veya paydaşları lehine kurulur. Projenin yapım aşamasında satın alınan konut, iş yeri gibi taşınmazlarda müteahhit tarafından bu taşınmazlar için kat irtifaklı arsa tapusu verilir.” Yüzde yüz haklısınız.
H.Murat Özakıncı: Zor bir süreçten geçiyoruz. Ekonomik anlamda ciddi projelere milyonlar yatırmış bir firmayı kaybetmek akla ziyandır. Bürokratik engellerin temelinde Eğitim ve uzmanlık alan yatıyordur. Belediyeler yapı iskan gibi işlemlerde eksik hususları ivedi bir şekilde çözüme kavuşturmalıdır.
Mehmet Kapçı: Yani bu adamlar bankaya ve faize karşı çok cüzi bir sermaye ile kendi memleketine ve insanlarına hizmet ediyor. Neden bu adamların önünü kapatıyorsunuz? Çalışana yardımcı olun, şak şakçılara değil.
Yakup Yavuz: Burası Urfa iş yapmakta zor, siyaset yapmakta. Memleket için iş istihdam yapanların da siyasette liyakatli kişilerinde bir şekilde önü kesilir.
Mehmet Arısüt: Aklı başında bürokratlar, alanında nadir bulunan akademisyenler, kimseye ayırımcılık yapmak istemeyen memurlar, teberrusuz iş yapmaya çalışan müteahhitler, tehditlere maruz kalmadan güven içinde yatırım yapmak isteyen iş insanları birer birer kaçıyor Urfa’dan.
Mahmut Demir: Muhakkak neler yapılmalı diye önerilerde bulunmalıyız. En büyük sorunlarımızdan biri de yatırımcı neden Urfa’da kalmıyor ve gelmiyor. Her Yatırımcı İstihdam Alanıdır. Süreci her boyutu ile değerlendirirsek daha verimli olur diye düşünüyorum.
Mahmut Demir: Biz Partileri ideolojileri fark etmeksizin aynı masanın etrafında Urfa diyebilirsek Urfa kazanacak. Mücadeleye devam edeceğiz, Kadim Şehir Urfa’ya deger. İnanıyoruz Sadık Başkan da öyle yapacak. Artık yerel yöneticilerin şapkasını önüne alıp ne yapıyoruz demesi gerekmiyor mu ?