Kronik soruna ŞANVAK neşteri geliyor
Faruk DEVECİ
Şanlıurfa Vakfı (ŞANVAK)Başkanı Mustafa Kemal ALATAŞ ve Yönetim Kurulu üyeleri insanı önceleyen projelere imza atmaya devam ediyor.
ŞANVAK’ın başarıyla uyguladığı onlarca projeden birisi Ankara’da eğitim gören Şanlıurfalı öğrencilere yönelik burs çalışması… Ayrıca alanında başarılı olan öğrenciler yurtdışına gönderilerek moral ve motivasyonlarının artırılmasına imkan sağlanıyor.
2019 yılında yılında Emekli Korgeneral Mustafa Kemal Alataş’ın Başkanlığa seçilmesinden ŞANVAK burs hamlesi başlatmıştı. Ankara’da başta olmak üzere diğer şehirlerden hali vakti yerinde Urfa Sevdalısı işadamlarıyla temasa geçildi. Onların maddi ve manevi destekleriyle Ankara’da eğitim gören öğrencilere başlangıçta 60 kişiye, daha sonra 150 kişiye burs verildi.
Burslar kademeli olarak arttırıldı ve 2023 yılında 300 öğrenciye ulaştı. 2019 yılından bugüne yaklaşık olarak 1.200 öğrenciye burs veren ŞANVAK, bu sene aldığı bir kararla daha önce sadece Ankara’da oturan Şanlıurfalı öğrenciler için verdiği bursu Türkiye genelinde 400 öğrenciye verme kararı aldı
Vakıf Yönetim Kurulu, ülkenin ekonomik şartlarını, Tefe -Tüfe ve enflasyon rakamlarını da gözüne alarak daha önce aylık 500 TL. olan bu limiti 1000 TL.’ye çıkartma kararı aldı.
Geleceğin Bilim ve İlim adamı yetiştirilmesine katkı sağlayan bu burs imkanları Şanlıurfa Vakfına olan aidiyet duygusunu geliştiriyor. ŞANVAK’tan burs alanlar, ”ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ”nde Vakfın Konferans Salonunda bir araya geliyor. Bu program birbirleriyle tanışmalarına ve kaynaşmalarına imkan sağlıyor.
‘ENGELLİLERİN TOPLUMA KAZANDIRILMASI PROJESİ’
OECD-AB verilerine göre, dünya nüfusunun yaklaşık % 15’ini, Türkiye nüfusunun ise yaklaşık yüzde 6’sını etkileyen ve hızla kronikleşen bir sorun haline gelen ”Engelli Bireylerin Topluma Kazandırılması” ŞANVAK’ın insanı önceleyen projeleri arasında yer alıyor.
Şanlıurfa Vakfı Sağlık Kurulu Başkanı olan Prof. Dr.Haluk Yetkin, geçtiğimiz haftalarda Vakıf Başkanı Alataş Başkanlığında toplanan yönetim kuruluna bu projeyle alakalı bilgi verdi. Bu projenin mimarı olan Prof. Dr.Haluk Yetkin, okul öncesi sıfır-6 yaş grubunu kapsayan ve Engelli bireylerin Sağlık ve Eğitim durumlarını iyileştirmeyi hedeflediklerini, projeyi Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile koordineli bir şekilde yürütüleceklerini bildirdi.
Ortopedi ve Tramvatoloji Ana Bilim Dalı Uzmanı ve aynı zamanda da Ufuk Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olan Prof. Dr. Haluk YETKİN, bu çalışmanın ete kemiğe bürünmeden ve sağlıklı yürütülmesi için şimdilik detay bilgi vermekten kaçındı.
Prof. Dr. Haluk YETKİN, Ankara’da görev yapan Şanlıurfalı Tıp Doktorları arasında efsane bir isim. Prof.Dr.Yetkin, geçen yıl 43 Şanlıurfalı Doktoru Şanlıurfa Vakfı Yönetim Kurulu Üyelerini yemekli bir toplantıda bir araya getirmesiyle de hatırlanıyor.
Şanlıurfa Vakfı Başkanı E. Korgeneral Mustafa Kemal ALATAŞ, projenin rantabl ve yapılabilirlik etütlerinin tamamlanmasından sonra ve muhataplarıyla birlikte fizibilite çalışmasının ardından ancak Şanlıurfa kamuoyu ile paylaşılacağını belirterek, “Okul öncesi sıfır-6 altı yaş grubundaki öğrencileri kapsayan bu projenin Prof. Dr. Haluk YETKİN hoca ile birlikte 8 kişilik bir çalışma gurubunun birlikte koordine etmesi Şanlıurfa’daki engelli bireylere bir umut ışığı olacaktır” dedi.
Vakıf Başkanı E. Korgeneral Alataş, bu projeden sonra ise Şanlıurfa’yı tüm Türkiye ve dünyada tanıttıracak çok önemli bir projelerinin daha olduğunu belirterek, bazı kurum ve kuruluşlar ile yapılacak görüşmeler sonrasında 2025 yılında bu projenin Vakfın gündemine alınacağını belirtti.