Harran Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Harran Üniversitesi’ni başarıyla tamamlayan 3805 öğrenci mezun olma coşkusu yaşadı.
Osmanbey Yerleşkesi El-Battani Kütüphanesi önündeki tören alanında düzenlenen programa Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Demir, Prof. Dr. M.Tahir Güllüoğlu, Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Zübeyir Zorlu, Fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri, akademisyenler, mezun olacak öğrenciler ve aileleri katıldı.
Geçen yıl pandemiden dolayı yapılamayan 2020-2021 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, Covid -19’a karşı alınan birtakım önlemler doğrultusunda ve mezuniyet törenine katılmayı talep eden öğrencilerin sayısı dikkate alınarak gerçekleştirildi.,
Harran Üniversitesi mezuniyet törenine katılmak isteyen öğrencilerden başvuru formunu doldurmaları ve güncel HES kodlarını yazmaları istendi. Tören alanına gelen öğrencilerin HES kodları birim sorumluları tarafından kontrol edilerek ve ateşleri ölçülerek tören alanına alındı.
Covid-19 nedeniyle sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde gerçekleşen mezuniyet töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı birincisi Negrican Açlan ve öğrenci Konseyi Başkanı Muhammed Enes Yiğit birer konuşma yaptı.
Harran Üniversitesi’nin bu mutlu ve onurlu gününü paylaşmak için toplanmış bulunduklarını belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; Geleceğimizin umudu mezunlarımız; Bugün, bir bitişin değil birçok başlangıcın yaşandığı gündür. Ama daha önemlisi yaşam boyu öğrenme dediğimiz yeni bir süreç ve hayat mücadelesi bugünden itibaren başlıyor.
Var olan becerilerinizi geliştirmek ve yeni beceriler kazanmak için kendinizi geliştirmeye devam edin. Yabancı dil, iletişim, müzakere teknikleri, ikna yönetimleri, sunum yapma teknikleri, halkla ilişkiler ve benzeri pek çok alanda öğrenme imkânlarından faydalanın.
Her ne iş yapıyorsanız elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın, kariyerinizde daima zora talip olun, kolaya kaçmayın, önünüze çıkacak engeller sizi yavaşlatmasın, mükemmelliyetçi olurken, aykırı düşünmeyi ama pratik olmayı da hedefleyin. Başkalarına faydalı olun, insan onuruna yakışmayan işlerden uzak durun.
Yeniliklere açık olun, durağanlıktan uzak durmaya çalışın. Ülkemiz sizin gibi iyi gençlerle yükselecektir.
Tüm bunları yaparken sosyal hayattan kopmayın, kendinizi ve çocuklarınızı kitap okuyan, turist gibi gezen, sanatın bir dalı ile meşgul olan yeteneklerle sürekli geliştirin. Hangi dal olursa olsun bütün dünyada üniversite eğitimi bilginin %5’i %10’un aktarır. Mezun olurken size bir anahtar olarak diplomanız verilir. Bu anahtarı kullanarak deryaya da dalmak sizin elinizde.