Dev projede sıra ince işlere geldi
1700 Yatak kapasiteli Urfa Şehir Hastanesi’nin bitiş hedefini önceki Bakan Dr.Fahrettin Koca geçen yıl 2024 Kasım ayı olarak belirlemişti.
Ödenek imkanlarının yetersizliği yüzünden projenin tamamlanma hedefi 2025 yılı olarak değiştirildi. Bunun için Sağlık Bakanlığının 2025 yılı bütçesinden gerekli kaynağın ayrılması gerekiyor.
2025 BÜTÇESİNDEN GEREKLİ KAYNAK SAĞLANMALI
Görüştüğümüz bazı sağlık çalışanlşarı, projenin bundan sonraki en meşaketli sürecin ince işler olduğuna dikkat çekerek, ‘İç tefrişat ve tıbbi cihaz alımı büyük bir maliyeti gerektiriyor. Bunun için Milletvekillerinin gerekli ağırlıklarını koyup Urfa Şehir Hastanesi’nin 2025 yılında açılabilmesi için gerekli bütçeyi temin etmeleri lazım” görüşünü dile getirdiler.
TÜM BRANŞLAR TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK
Bu arada Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, hizmet başkanları ile birlikte Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.
Hastanenin her türlü sağlık hizmetini tek çatı altında toplayabilecek kapasitede olacağını vurgulayan Dr.Solmaz, şu bilgileri verdi:
”Hastanemizin tamamlamasıyla birlikte ilimizde tıbbi cihaz ve sağlık hizmeti eksikliği sorunu da kalmayacak. Hastanemizde tüm branşlar, tüm poliklinikler, tüm cerrahi müdahalelerin hepsi tek çatı altında toplanmış olacak. En üst teknolojinin kullanılacağı hastanenin sağlık turizmi alanında hem bölgemize hem Şanlıurfa’mıza büyük katkı sağlayacağına inanıyorum”
Dr.Solmaz, Hastanenin ne zaman tamamlanacağı konusunda harhangi bir bilgi vermedi.
ŞANLIURFA ŞEHİR HASTANESİ’NDE NELER BULUNACAK?
Uzun yıllar sürüncemede kaldıktan sonra 2021 yılında GAP Vadisi bölgesinde yapımına başlanan ve yaklaşık 500 bin metrekarelik kapalı alanı kapsayan 1700 Yataklı Şehir Hastanesi; 433 poliklinik, 53 adet ameliyathane, 547 adet yoğun bakım yatağı, 40 adet diyaliz yatağı, 40 adet yanık yatağı, 40 adet doğum salonu, Palyatif serviste 70 yatak yer alacak şekilde hizmet verecek.
Genel Hastanede 312, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde 312, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesinde 145, Onkoloji Hastanesinde 174 yatak, Psikiyatri Hastanesinde ise 60 yatak olacak şekilde planlandı ve depreme karşı 1101 adet sismik izolatör kullanıldı.