Mehmet Göncü
12 Temmuz 2011
29 Haziran 2011 tarihinde, Harran Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu bahçe gününe davetli olduğum için ben de katıldım.
İyi ki de katılmışım. Osmanbey Yerleşkesindeki meyve bahçelerini, konuklarla birlikte gezerken, gerçekten gördüklerim karşısında adeta sevinçten uçacak gibi oldum.
İlimizin mevcut güneş, su ve toprak zenginliği bilgi ile birleşince adeta harikalar yaratılmış. Bahçelerde çeşit çeşit Armutlar, Elmalar, Şeftaliler, Nektarinler, Vişneler… Özetle 80 çeşit meyve organik olarak üretilmiş. İnsanların ve tüm canlıların istifadesine sunulmuş bir vaziyette biz konukları bir gelin edasıyla karşıladılar.
O gün biz konuklara meyvecilikle ilgili olarak bir çok ayrıntılı bilgiler sunan, Prof.Dr.İbrahim Bolat Urfa’nın bu konuda çok zengin bir potansiyele sahip olduğunu ve tüm çalışmalarının ana temasının bu potansiyeli dinamizme çevirme olduğunu, bu nedenle de ilimizdeki ilgili kuruluşlarla bilgi alışverişlerinde bulunduklarını anlattı.
Bu arada Rektör Sayın Prof.Dr.İbrahim Halil Mutlu ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Sayın Mehmet Ali Çullu da Çevre ve Orman Bakanlığı ile düzenlenen bir protokolle Osmanbey Yerleşkesi içerisinde bulunan 2000 dekar alanın ağaçlandırılma çalışmalarına başlandığının müjdesini verince, sevincimiz bir kat daha arttı.
Keza; GAP İdaresi Bölge Müdürü Sayın Mehmet Açıkgöz de GAP Eylem Planı gereği olarak, 2000 adet Demostrasyon meyve serasını 2012 yılının sonuna kadar gerçekleştireceklerini belirtince ilimizin yakın bir gelecekte dünyanın önemli bir kenti olacağına kesinlikle inandım.
Bu konuda emeği geçen herkesi yürekten kutlar, başarılarının devamını dilerken, bir çevreci olarakta kendisinden bu konuda ayrıca önemli yeni bilgiler edindiğim Yrd.Doç.Dr.Sayın Ali İkinci’ye de sonsuz teşekkürler ederim.
Dürüst ve şeffaf bir toplumda; lütufta geride, kahırda önde olan dostlarınızın çok olması dileği ile kalın sağlıcakla…