Mehmet Göncü
4 Şubat 2010
Geçen Cumartesi günü saat 14.00 sularında ilimiz Şair Nabi Kültür Merkezi’nde halkın Belediye ile ilgili çeşitli sorunlarını dile getirdiği bir toplantı icra edildi.
Toplantıda halkı selamlamadan sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba, öncelikle Belediye hizmetleri ile ilgili sorunları dinleyeceğini belirtti ve ilk sözü engelli bayan katılımcılara verdi. Bunun üzerine söz alan tüm konuşmacılar sırasıyla, çeşitli konularda Belediye ile ilgili sorunlarını dile getirerek çözüm istediler.
Müracaatları tek tek dinleyip, not alan Başkan, konuları ile alakalı başkan yardımcılarına, birim müdür ve amirlerine sorunların çözümü noktasında hemen işleme geçmelerini isteyerek, neticeden de şahsının haberdar edilmesi talimatını verdi.
Gerçekten bu şekildeki oto kontrol, hizmetin ifasında, mükemmeli yakalamada en büyük etkendir.
Doğrusunu söylemek gerekirse, bir tatil gününde Belediye Başkanı dahil tüm ilgili Başkan Yardımcıları, birim müdür ve amirlerinin ful olarak mesaide olmaları şayanı takdirdir. Kendilerini kutluyorum.
O gün konulara hakim bir kadronun çalışmalarına sevindiğim kadar, halk gününe katılan müracaatçıların büyük bir bölümünün ise, Belediyeden aş, iş ve yardım istemesi beni çok, çok fazlası ile üzdü ve çaresizlerin dertlerine çare olamamanın hüznünü yaşattı. O akşam evde sıcak bir ortamda mütevazi aile soframızda, önüme gelen yiyecekleri yemediğimi gören eşim ve çocuklarım nedenlerini sorduklarında göz yaşlarımı tutamadan durumu onlara anlattım. Bu ızdırap verici durumların karşısında bir gerçeğin farkına vardım ki, Aş, iş ve yardım isteyen kardeşlerimiz aslında nereye ve hangi kuruma müracaat edeceklerini bilmiyorlar.
Bunlar; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2022 sayılı yasa uygulaması için Maliye Muhasebe Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İŞKUR Müdürlüğü, Gönüllü Kuruluşlar Aşevi ve Yoksullukla, İşsizlikle Mücadele Derneği ve Gıda Bankası gibi bu amaçlar için kurulmuş iftihar ettiğimiz kuruluşlardır.
Cenabı Allah büyük devletimize ve aziz milletimize zeval vermesin. Bizler çok boyutlu iyi organize olup, mevcut ekonomik potansiyelimizi dinamizme çevirebilirsek, yeminle söylüyorum hiçbir fakirimiz aşsız, işsiz kalmaz.
O gün bizler gibi ziyadesi ile hüzünlenen Başkan, Gıda Bankasının imkânlarını hak edenlere hak ettikleri kadar sunarak, biraz gönül rahatlığına kavuşmak istedi. Dikkat ettim, annesi ile beraber gelmiş yetim bir çocuğun pantolon isteğine peki derken, yüzündeki hüzünlü çizgiler belirgin bir hal almaktaydı. İçimden; “Kolay mı sorumluluk yüklenip, Belediye Başkanı, eski tabirle (Şehremini) olmak..” diye geçirdim. Cenabı Allah halka faydalı hizmetlerinde kendisine ve ekibine yardımcı olsun.
Son olarak, bu konuda imkânı olan hamiyetperver kıymetli hemşerilerimizden istirhamım budur ki, bir çok değerli kardeşimizin ve Belediye Başkanımızın da yöneticisi oldukları “İşsizlikle ve Yoksullukla Mücadele Derneğine lütfen yardımcı olalım.
Bu derneğin hayırlı faaliyetleri arasında, kadınlarımıza iş imkânı yaratacak Mikro kredi çalışmaları ki bu faaliyetler sonucu 650 bayana sermaye verilip iş sahibi olmaları sağlanmıştır. Ayrıca Gıda Bankası ile binlerce aileye her ay gıda yardım paketi verilmektedir. Keza; halktan ve ilaç depolarından toplanan çeşitli ilaçların yüzlerce hastaya bedava dağıtılması gibi güzel işler de yapılıyor.
Bu hayırlı işte emeği geçenlerden Allah razı olsun.
Bakınız Yunus Emre bu hususta ne güzel söylüyor:
“Bir kez gönül yaptın ise,
Er eteğin tuttun ise,
Bir hayır da ettin ise,
Binde bir ise az değil.
Bir kez gönül yıktın ise,
Kıldığın namaz namaz değil,
Yetmiş iki millet dahi,
Elin yüzün yumaz değil.”
Dürüst ve şeffaf bir toplumda; lütufta geride, kahırda önde olan dostlarınızın çok olması dileğiyle kalın sağlıcakla…