Şanlıurfa Teknokent tarihinde bir ilk olan GES üretim dönemi resmen başladı. Şanlıurfa Teknokent tarafından projelendirilen, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Dünya Bankasının destekleriyle hayata geçirilen Teknokent’in enerji ihtiyacının karşılanması maksadıyla kurulan güneş enerji elektrik sisteminin kurulum işlemleri tamamlanarak devreye girdi.
Şanlıurfa Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. İ. Berkan AYDİLEK’in yaptığı açıklamada:
“Şanlıurfa Teknokent tarihinde uzun zamandır hayali kurulan GES’i, projelendirme, proje desteği bulma ve en sonunda aktif, çalışır halde hayata geçirmenin mutluluğu içindeyiz.
71 kW’lık güce sahip sistemle Şanlıurfa Teknokent’in ısıtma-soğutma sistemleri başta olmak üzere ortak kullanım alanlarında ihtiyaç duyduğu enerjinin %100’ü karşılanmış olacak. Bu şekilde elde edilecek tasarrufla başta Teknokent tarafından gerçekleştirilen Ar-Ge ve Girişimcilik ekosistemine katkı sunacak faaliyetlerin artırılması olmak üzere sırasıyla diğer altyapı iyileştirme çalışmalarının da önü açılacaktır.
https://x.com/teknokenturfa/status/1958517917789896754?s=46