Bakan Gürlek; Yeni bir anayasa zorunluluktur - Urfa Hizmet HABERUrfa Hizmet HABER Bakan Gürlek; Yeni bir anayasa zorunluluktur - Urfa Hizmet HABER

Bakan Gürlek; Yeni bir anayasa zorunluluktur

Adalet Bakanı Akın Gürlek, “Bugün geldiğimiz noktada ulusal güvenlik tehditleri, toplumsal barış, değişen dünya şartları, gelişen toplum yapısı, artan hak ve özgürlükler talepleri karşısında mevcut anayasamız maalesef yetersiz kalmaktadır. Yeni bir anayasa zorunluluktur” dedi.

Bakan Gürlek, İstanbul- Fatih’te düzenlenen “Siyaset Okulu” açılış programında konuştu.

Bakan Gürlek, 1983 seçimleriyle demokratik alanın milletin iradesiyle yeni bir nefes aldığını ancak vesayetçi sistemin diğer enstrümanlarının boş durmadığını söyledi.

Yıllarca bürokrat olarak hizmet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ne bugün Adalet Bakanı olarak hizmet etmenin sorumluluğunu taşıdığını dile getiren Gürlek, “Adalet Bakanı olarak misyonumuz hukukun üstünlüğünü esas alan, gecikmeyen ve erişebilir bir adalet sistemini tesis etmek, vatandaşlarımızın hak arama özgürlüğünü en güçlü şekilde teminat altına almaktır” dedi.

“İki büyük hedef var”

Gürlek, gelecek dönemde yarının Türkiyesi’ni şekillendirecek meselelere ilişkin iki büyük hedefi olduğunu belirterek, “Birincisi terörden arındırılmış, güvenli ve huzurlu bir Türkiye idealidir. Terör sadece bir ülkenin canına kasteden bir tehdit değildir, aynı zamanda demokrasiyi zayıflatan, kalkınmayı sekteye uğratan, hukuk vesayetini baskı altına almayı hedefleyen ve siyasi hayatımız üzerinde kurulacak vesayetlere zemin hazırlayan çok büyük bir tehdittir” ifadelerini kullandı.

Bakan Gürlek, “yeni bir anayasayı el birliğiyle millete hediye etmeleri” gerektiğini vurgulayarak, “Anayasa bir devletin sadece yönetim çerçevesi değil, aynı zamanda millet ve devlet arasındaki hukuki ve ahlaki sözleşmeyi ifade eder. Bugün geldiğimiz noktada ulusal güvenlik tehditleri, toplumsal barış, değişen dünya şartları, gelişen toplum yapısı, artan hak ve özgürlük talepleri karşısında mevcut anayasamız maalesef yetersiz kalmaktadır. Yeni bir anayasa zorunluluktur” şeklinde konuştu.



steak

steak

steak

steak

steak