![](https://urfahizmet.com/wp-content/uploads/2023/07/balamir.gif)
Ahmet Balamir
21 Temmuz 2009
Sayın Okurlar, ilk yazım da size Şanlıurfa’mızın eğitimde bahtı kara iki ilçesini birbirine bağlayan karayolunu, Ceylanpınar-Akçakale arası ulaşımı sağlayan utanç simgesi karayolunun içler acısı durumunu, anlatmaya çalışacağım.
Akçakale-Ceylanpınar yolu, yaklaşık 110 km olup, ceylanları ile ün salmış Ceylanpınar ilçesi ile GAP’ın merkez ilçesi, sayılan Akçakale ilçesini birbirine bağlayan karayoludur,
Bu yolun 40 km si Ceylanpınar Devlet Üretme Çiftliği arazisi içinde geriye kalan 70 km si ise, Harran Ovasından geçmektedir. 70 Km lik yol güzargahında onlarca köy bulunmakta olup, ulaşım bu yol ile yapılmaktadır. Yolun yaklaşık 70 km si stabilize kaplama, geriye kalan 40 km civarında mesafe (Pekmezli Beldesi- Akçakale arası) ise, sağlıklı yapılmamış sathi asfalt kaplamadır.
40 senedir ben bu yolu böyle biliyorum. Bu yoldan aracınızla geçtiğinizde; arıza kaçınılmaz.
Mutlaka araçta bir maraza oluşur. Sarsıntı ve rahatsızlık da cabası.
Ben, 27.06.2007 tarihinde Ceylanpınar’dan Akçakale’ye bu bu yoldan geçtim. Seyir halinde iken tekerin altından fırlayan taş arabamın egzosunu kırdı.
Bu yolun derdini, bu yörede yaşayıp, yoldan geçmek zorunda olanlar çok iyi bilirler. Mecbur olmayan bu yoldan geçmez.
Şimdi bu yöreyi bilmeyen bazı okurlar: ”Böyle olur mu?, 40 senedir neden bu yol yapılmıyor, Hiç yetkililer bu yoldan geçmiyor mu? diye sorabilirler.
Ancak bu yol yapılmıyor. Nedeni yorumlarınıza açıktır.
Akçakale ve Ceylanpınar da ki eğitime çare bulabilir isek; bu yolun yapılmasına da çare bulacağız hayırlısıyla .
Daha öncede bu sorunu, 2007 yılı içinde, Akçakale ilçesinin internet sitelerinden birinde yazmıştım.
Her iki ilçenin de arada kalan köylerinde şiddetle bu yola ihtiyaçları vardır.
Çünkü yol uygarlıktır,
Yol, Ticarettir,
Yol, Zenginliktir,
Yol, Çağdaş olmanın gereğidir.
Yol, daha çok insanın her iki ilçeyi ziyaret etmesi demektir.
Yol, her iki ilçeye ekonomik katkı demektir. Bu yolun yapılmaması, Ceylanpınar, Akçakale ve bu güzergah üzerinde bulunan köylere kötülük etmek ile eşdeğerdir diye düşünüyorum.
Sayın Vekillerimiz!
Herkesin bir uğraşı var, işi var biliyoruz.
Ama biraz da bu yola baksanız mümkünse?
Saygılar.
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberin tüm hakları URFAHIZMET.COM’a aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın