Şanlıurfa’da etkili olan kuvvetli sağanak yağış ve fırtına hayatı felç etti. Ağaçların devrildiği, çatıların uçtuğu ve su baskınlarının yaşandığı ilçede 1 kişi hayatını kaybederken, yaralıların olduğu bildirildi.
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde bugün saat 16.30 sıralarında etkili olan kuvvetli sağanak yağış ve fırtına, can ve mal kaybına neden oldu. Şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrilirken, bazı binaların çatıları zarar gördü ve birçok noktada su baskınları yaşandı.
Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, meydana gelen olumsuzluklara tüm kurumların ekipleriyle hızlı şekilde müdahale edildiği bildirildi. Açıklamada, yaşanan olayda bir vatandaşın hayatını kaybettiği, yaralanan vatandaşların ise hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.
Valilik açıklamasında, “Birecik ilçemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve bütün hemşehrilerimize baş sağlığı diliyor, yaralılarımız için acil şifalar temenni ediyorum” ifadelerine yer verildi.
Öte yandan ekiplerin bölgede hasar tespit, tahliye ve temizlik çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.
https://x.com/hasansildak/status/2050969861136732574?s=46

