Köşe Yazısı

Abad kent süsünden belli olur.

Mehmet Göncü

Mehmet Göncü

Tüm Yazıları Gör

Bir Türk ata sözü olan bu anlamlı  cümle gerçekten zenginlik,  refah ve huzur içinde yaşayan kentlerin çok bakımlı pırıl pırıl olduğunu hepimiz biliriz.

Park ve bahçeleri ile yeşil alanlar ve bakımlı  kaldırımları ağaçlandırılmış;  geniş, temiz cadde ve sokaklar bir şehrin kalkınmışlığının ilk işaretleridir.

Televizyonlarda görüyoruz,  kalkınmış ülkelerin kentleri pırıl pırıldır. Geri kalmış ülkelerin kentleri ise birer mezbelelik haldedir.

En az on bin yıllık bir geçmişi olan Urfamızın da ekonomik ve sosyolojik imkânları ve çok boyutlu potansiyeli  bu kenti “Abad  kent” yapma imkânına ve olanağına sahiptir.

Ancak şehrimizi mevcut pozitif imkânlarımıza rağmen , acaba bu güne kadar Abad kent konumuna getirebilmiş miyiz.?

Bu sorunun cevabını mutlaka  herkes kendi  yorumuna ve algılama kabiliyetine  göre verecektir. Ben ise geçmişi bırakıp günümüze dönmenin daha faydalı olacağı inancındayım.

Bugün ilimizde çok güzel, dürüst  ve şeffaf  çalışan bir belediye, bir Kültür ve Turizm Müdürlüğü,  keza; aynı şekilde faaliyet gösteren Bayındırlık, Tarım ıl Müdürlüğü, Üniversitemiz, Çevre ve Orman Müdürlüğü gibi  daha isimlerini  sayamadığım bir çok güzide kuruluşumuzun  kentimizin Abad kent olma yolunda uğraş verdiklerini biliyor ve görüyoruz.  Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyor ve  çalışmalarından dolayı da yürekten kutluyorum.

Birey olarak da bu kentin güzelleşmesine katkıda bulunacak davranışlarımız elbette vardır ve olmalıdır da. Bu faaliyetlerin  neler olduğunu düşünen herkes bilir.

373 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir