BOZARSLAN VE EKMEKÇİYE ÖDÜL

GGC Başkanı ve DW Türkçe Muhabiri Felat Bozarslan, Jandarma Narin Güran’ın yerini tespit etmek için ‘üfürükçüye’ gidildiği haberine ( https://x.com/dw_turkce/status/1851250130823102631?s=46&t=aDh-oTm75P2iK5HeYp5dXQ ) imza atarak, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü’ne layık görülmüştür. Gazeteciliğin temel ilkelerinden ödün vermeden, araştırmacı haberciliğin önemini bir kez daha ortaya koyan meslektaşımızı tebrik ediyoruz.
GGC üyemiz ve Güneydoğu Ekspres Gazetesi muhabiri Sertaç Kayar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde Diyarbakır’da çektiği fotoğrafla, koyu karanlığın içindeki beyaz umudu, gecenin içinden yükselen şafak kadınlarını gözler önüne sererek (https://www.guneydoguekspres.com/diyarbakirda-25-kasim-yuruyusunden-objektiflere-yansiyanlar) ÇGD İzzet Kezer Fotoğraf Ödülü’ne değer görülmüştür. Görsel anlatımın gücüyle toplumsal bir gerçeği belgeleyen Sertaç Kayar’ı yürekten kutluyoruz.
Meslektaşlarımızın elde ettiği bu önemli başarılar, gazetecilik mesleğinin etik, özgür ve cesur bir şekilde icra edilmesinin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Başarılarının devamını diliyor, emeği geçen herkesi kutluyoruz.
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu