Sabri Dişli
22 Mayıs 2007
Ekim 2002 Hizmet Gazetesi) Faruk Bayrak’la röportaj:
“şanlıurfa’nın temel sorunları: Bana göre en önemli sorun haklarını savunacak bir temel mekanizmanın olmayışıdır. Bunun başında Milletvekilliği gelmektedir.
Eğitim Sağlık başta olmak üzere: Organize Sanayi Bölgelerimiz, 500 yataklı Devlet Hastanesi Uluslararası hava limanı, Otoyolun bitirilmesi, Sınır Kapılarımız ve daha birçok sorunlar.”
11 milletvekilinin tamamı 2002 Kasım seçiminden önce aynı veya benzer beyanı verdi.
Aslında bu beyanları hiç yorumsuz vermek lazım…
Bugün 500 Yataklı “Devlet Hastanesinden” başka vaat edilenlerin hangisi gerçekleşti…
Faruk Bayrak’ın Yimpaş Kafeteryası Basın toplantısı;
”Halkımızın işlerini çözebilmek için ‘Urfa’da Halkla ılişkiler Bürosu Kuracağım”
Siz bu büronun nerede olduğunu biliyor musunuz? Bir yer açıldı dediler ama… Sonra
Zülfikar ıZOL: (Temmuz 2002 hizmet gazetesi)
“Esnafın bir bölümünü gezdim. ıçler acısı, durumları karşısında hakikaten fevkalade duygulandım. Sattığı malı yerine koyamayan kardeşlerimizden çok mühim kesitler aldım.”
şimdi esnafın ekonomik sorunları dışında basit çok basit bir sorunu var defalarca dile getirdik Bağ-Kur binasının konumu… Efendim TEKEL deposuna taşınacak… Deniyor da, bir türlü taşınamıyor…
Sabahattin Cevheri:”Halkımızın Hakkını arayacağım. Ben Halktan kopuk Siyaset yapmayacağım. (1424 Haftalık GAP Gündemi)
Özellikle “halktan kopuk” cümlesine yorum yapmayacağım.
Mehmet Atilla Maraş’ın Köşe yazısı:
şanlıurfa’nın aksiyonu ve motivasyonunu engelleyen ana faktörler” 1-Geleneksel kültür, altyapı yaşayış biçimi 2- Fakirlik ve ışsizlik, 3-Eğitim yetersizliği(cehalet) 4-Yüksek Doğurganlık, 5-Yanlış inanışlar ve hurafeler, 6-Doğru inanışlar. 7-Coğrafya.8-Dışa kapalı bir hayat, 9-Tarıma Dayalı ekonomi. 10-Aşiretçilik. 11-Alt Kültüre ait dillerin
Egemen olması (Urfalıca, Kürtçe, Zazaca, Arapça)…(17. 3,2002 Haftalık GAP Gündemi Gazetesi)
-11 maddelik Sosyolojik tespitler. Bu faktörün çözüm yeri nere? Meclis. Peki, sayın vekilimiz kendi tespit ettiği bu faktörlerin bir tek maddesiyle ilgili ne gibi bir çalışma yaptılar?
28 Kasım 2002 tarihinde seçildikten sonra Sayın Atilla Maraş şöyle bir demeç vermiş: “şanlıurfa da yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntıları ve toplumsal konularda bizi uyarmalarını bilgilendirmelerini rica ediyoruz”
Efendim siz zaten bu konularda yeterince bilgilisiniz. Kaldı ki; Bu kentin sorunlarını dile getirmeye çalışan basında çıkmış; hangi haberi, hangi köşe yazısını, hangi STK’yı muhatap aldınız? Kaçını bilgilendirdiniz? (Ticaret Odasının hazırladığı 3 aylık periyodik toplantılarda dâhil kaç toplantıya katıldınız?
Önümüzde bir seçim var. Siyaset sahnesinin yeni aktörleri Başbakan olacakmış gibi proje sunuyorlar… Günümüz dünyasında her şey kayıt altında, her taraf kamera dolu… Artık ne söz uçuyor ne de yazı siliniyor…
Gün geliyor, birileri çıkıp soruyor: “Sen (siz) dememiş miydiniz?