Şanlıurfalı öğrencinin kitabı beğeni topladı

Faruk DEVECİ
Şanlıurfa Karaköprü Narlı İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Mert Kemal Utkun’un (9) kaleme aldığı “Ablamın Kedisiyle Bir Macera” isimli kitap okuyuculardan tam not aldı.
Kendi yaşadıklarından ve çevresindeki hayvanlardan etkilenerek, “Ablamın Kedisiyle Bir Macera” adlı kitabı yazan Utkun, sokak hayvanlarının korunmasına yönelik farkındalık mesajları verdi.
Şanlıurfa Valiliği’nin öncüsü olduğu Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında, Geleceğin Yazarları Aranıyor yarışmasının birincisi olarak basılmaya hak kazanan “Ablamın Kedisiyle Bir Macera” adlı kitap, Mia’nın başından geçen serüvenler üzerinden ilerliyor, sokak hayvanlarının sevgiye, korunmaya ve sahiplenilmeye ihtiyaçları olduğu konusunda sosyal mesajlar içeriyor.
Mert Kemal Utkun’un kaleminden çıkan bu duyarlı öykü, çocukların empati duygusunu geliştirmelerine katkı sunarken, okurları doğaya ve hayvanlara karşı daha duyarlı bireyler olmaya davet ediyor.
Kitabın ortaya çıkış süreci de en az içeriği kadar ilham verici. Yazmayı çok seven Mert Kemal, kendi yaşadıklarından ve çevresindeki hayvanlardan esinlenerek bu hikâyeyi kaleme aldı.
Ailesi ve öğretmenlerinin de desteğiyle yazdığı metin, kısa sürede profesyonel bir yayın eviyle buluştu ve kitaba dönüştü.
Karaköprü Narlı İlkokulu yönetimi, öğrencilerinin bu başarısıyla gurur duyduklarını dile getirdi.
Minik yazar Mert Kemal Utkun ise duygularını şu sözlerle ifade etti:
“Ben sokak hayvanlarını çok seviyorum. Onların da bir evi olmalı. Bu kitabı yazarken hem eğlenceli bir hikâye anlatmak hem de insanlara hayvanları unutmamalarını hatırlatmak istedim. Yazmaya devam edeceğim.”