Özel okullardaki yüksek zamlar nedeniyle birçok veli, devlet okullarına yöneldi. Pek çok devlet okulu, çocuğu okula kaydetmek için velilere bağış yapmasını şart koşuyor. Bağış paraları lüks semtlerde dudak uçuklatıyor.
Özel okullardaki yüksek zamlar nedeniyle birçok veli, çocuklarını devlet okullarına yönlendirdi ancak artan bu talep yeni bir sorunu da beraberinde getirdi.
Çocuklarını zorunlu kayıt okulları yerine kendisine daha uygun bir okula kaydettirmek isteyen veliler, akılalmaz bağış talepleriyle karşılaşıyor.
Okullar için istenen bağış, zorunlu olmasa da kayıt için şart koşuluyor ve istenen paralar ise dudak uçuklatıyor.
SEMTLERİN GELİR DÜZEYİNE GÖRE DEĞİŞİYOR
Gelir düzeyi düşük bölgelerde en düşük rakam 10-20 bin liradan başlıyor. Lüks semtlerde ise istenen bagış miktarı dudak uçuklatıyor.
Bağış altında istenen ücretlere veliler isyan ediyor.
Milli eğitim bakanlığı ve Şanlıurfa Valiliğinin konuya el atması bekleniyor