Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Açık Hava Sinema Günleri etkinliği ilk buluşmasını gerçekleştirdi. 7. Koğuştaki Mucize adlı sinema filminin gösterime sunulduğu etkinliğe katılım beklenenden yoğun oldu.
Birçok sinema sanatçısına ve Türk sinema tarihinin önemli yapıtlarına ev sahipliği yapmış Şanlıurfa’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Açık Hava Sinema Günleri etkinliği daha ilk buluşmasında yoğun ilgi gördü.
Kızılay Çay Bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar da katıldı. Tüm katılımcılara selamlarını ileterek Büyükşehir Belediyesi bünyesinde sosyal ve kültürel anlamda daha nice çalışmalar gerçekleştireceklerini belirten Başkan Gülpınar, yerel yöneticiliğin alt ve üst yapıdan ibaret olmadığını ifade etti. Başkan Gülpınar katılımın beklenenden yoğun olmasının kendilerini de mutlu ettiğini sözlerine ekleyerek “Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanatı, sosyal hayatımızın merkezine koymaya devam ediyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki şehirler sadece yollar ve binalarla değil, aynı zamanda sanatla, estetikle ve duyguyla büyür. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen ekip arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
7. Koğuştaki Mucize adlı sinema filminin gösterime sunulduğu etkinlikte katılımcılara patlamış mısır ve çay ikramları da yapıldı. Vatandaşlar organizasyondan dolayı Başkan Gülpınar’a teşekkür ederken, sinema günleri etkinliği önümüzdeki haftalarda şehrin farklı bölgelerinde farklı sinema yapıtları ile vatandaşlarla buluşmaya devam edecek.