Faruk DEVECİ
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte sahte deterjan ile kişisel bakım ve temizlik ürünlerinin üretimi ve satışının yapıldığı yönünde bilgi alınması üzerine çalışma başlattı.
Yapılan çalışmalar kapsamında Eyyübiye ilçesinde tespit edilen iki adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 28,5 ton sahte deterjan ve üretim hammaddesi ile 16 bin 257 adet kişisel bakım ve temizlik ürünü ele geçirildi.
Olayla ilgili gözaltına alınan 1 şüpheli şahıs, “6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanununa Muhalefet” suçundan adli mercilere sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklamada, suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulanarak, halk sağlığını tehdit eden sahte ürünlere ve bu ürünleri üreten kişilere karşı mücadelenin aralıksız devam edeceği belirtildi.


